… again.

Orbis-marketing ili kako od idiotizma raditi profesiju.

Ovo bi išlo pod vjerovali ili ne, no u biti – nema se čemu čovjek više čuditi. Pa tako ni tomu da mi je pompozna šmrkavica koja u životu nije zamazala ruke, kamoli se oznojila radeći išta iole korisnog, održala prodiku kako nitko ne smije nikoga osuđivati… što, po njenom, ne uključuje njene mudre zaključke kako sam ogorčen i vjerovatno još mlad i neuk – a to što joj se pola bloga svodi na nekakve kvazitehničke savjete, očito ne podrazumijeva dovoljno inteligencije da klikne na nick i pogleda mi barem sliku da stekne uvid koje sam dobi. No kako god.
Uglavnom, dotična se silno reklamira kako u čas posla može vaš fb ili kakav god društvenomrežni account natjerati na pun kufer klikova i lajkova. To je kao ono, ful važno (i da, pričamo o punoljetnim ljudima). I pitam ja naivno koji krivi kurac itko ima od toga da mu fb skuplja lajkove, jel’ to nekakvo mjerilo nečega ili što? Kadli se sirotica sva uzjapurila, naravno uopće ne shvaćajući zašto sam komentar završio sa sapienti sat. Jadna ona s takvim netolerantnima koji ne shvaćaju važnost drkanja po društvenim mrežama i silnu dobit za čovječanstvo kad ti 20k idiota klikne “lajkam” nakon što objaviš da si se baš, onako, sočno fino da prostiš – posrao.
Pita ona tako zgrožena nadamnom, da zašto meni to smeta?
Stvarno nema nekog smisla tumačiti nekome zašto bi mi smetalo što kompletne generacije tonu u tešku retardaciju upravo uz debelu pomoć društvenomrežnosti, te zašto mi se bljuje kad na tome još netko i želi dodatno zaraditi. Čim pita, ili je neizlječivo glup, ili je naprosto nepodnošljivo zlonamjerni egoist.

Neki dan sam u tramvaju čuo sasvim punoljetnu kokoš koja je svršavala na sadržajnost celebrity bluntanja one overpirsane male narkomanke, Dvornikice.

Stvarno poželiš jedan dobar, sveobuhvatni i temeljiti atomski rat što prije.

P.S. Mora da je ful dobar štos za marketinšku firmu kad si čak i vlastiti naziv – ukrade od drugog. No bit će da je to tek posljedica silnog marketinškog i tehničkog znanja vlasnice koja još nije doprla do vještine klikanja na link kako bi došla do informacije.
A šta’š. Valjda ne zna što bi sa stvarima koje ne donose lajk.

5 komentara

  1. Samo malo blazi “ton” dublje ulazi u srce i mozak mladih, naravno ako Vam je stalo 🙂

    Sviđa mi se

    11/02/2017 u 7:50 PM

  2. bloodybutterfly

    Iskreno, meni su pomogli njeni savjeti na samom početku i, što se mene lično tiče, zadovoljna sam uspjehom svog bloga velikim dijelom zahvaljujući njenim prijedlozima. Nije lijepo ovako da komentarišeš a nisi dao nikakav savjet da popravi svoj rad ako ne valja. Ja mislim da valja. Pozdrav!

    Sviđa mi se

    11/02/2017 u 7:58 PM

  3. I ja sam je komentirala, jer nije mi se svidio ton njezinoga tobože savjetovanja a u biti mi se učinilo da ona sebe smatra Bogom za Blog, nemojte ovako, uradite ovako.. i prije Sutonovog ovog bloga sam uočila taj Ivana Orbis blog.

    Sviđa mi se

    12/02/2017 u 8:36 PM

  4. Napisala sam “bas i ne volim savjete i volim da griješim i nikad ne citam knjige o samo pomoći” a Ivana Orbis je odgovorila “ja pisem za one koji ne zele da uce iz svojih grešaka”, sto se da zaključiti da DOTIČNE savjete nije sama iskusila (ne voli učiti na svojim greškama) nego je vjerojatno “copy paste” iz nekog online priručnika. Zato, Suton blog tema “pije vode”, logika nam nalaze zaključak. Ja recimo volim ISKUSNE OSOBE slušati samo ako su TO SAMI ISKUSILI 🙂

    Sviđa mi se

    12/02/2017 u 8:46 PM

  5. Nimalo ne dvojim da je ogromna većina korisnika Interneta na mreži ni zbog čega drugog nego zbog attention whoringa (prijevod: traženje pažnje po svaku cijenu). Uopće nije upitno da raznorazne Ivane i kvazimarketinške stranice postoje upravo i jedino zato – da si hane ego tuđom zahvalnošću. Glumatati majku Terezu i nekakvu kvazitehničku pomoć je zbilja bizarno; bit će da je potrebno biti siiilno pametan da bi se kao kilometarski tehnički savjet ponudilo najobičnije nabrajanje funkcija programa, doslovno u stilu – kako obrisati to-i-to? Kliknite na “obriši to”. Ideš! Da je Coelhu ikad palo na pamet pisati tehničke manuale, bio bi impresioniran.

    No na stranu zaprepašćujuća glupost svih onih koji ne znaju sami kliknuti na nešto na čemu piše “klikni”, a na stranu i iritantna drskost kojom se vlastiti parazitizam i beskorisnost skriva iza “ne smije se nikoga kritizirati” (ma jel’? Tuži me mami onda.), nego ne kužim baš što na ovom blogu traže lovci na lajkove. Mogu mi klikati po čemu god hoće, zauzvrat ne samo da neće dobiti ništa, nego ću i zablokirati svaki komentar koji je natipkan tek toliko da se zapiša stablo ostavljajući svoj potpis. Svakome.
    A-men, haleluja.

    Sviđa mi se

    13/02/2017 u 4:22 PM